
با توجه به تاثیر آب غنی شده با هیدروژن بر روی آنتی اکسیدان و قلیایی بدن مجموعه سوالات آنتی اکسیدان و قلیایی بدن در این مطلب آورده شده است:
1. چرا بدن اکسید می شود؟
هر گاه تعادل سیستم های داخلی بدن به هم بخورد، بدن تحت فشار قرار می گیرد، در نتیجه واکنش های شیمیایی با نقص دچار شده و مواد خطرناکی به نام رادیکال های آزاد اکسیژن را تولید می کند که باعث اکسید و مرگ سلولهای بدن می شوند.
اساسا سبک زندگی مدرن که همراه با غذاهای فراوری شده، نبود خوراکی های کاملا سالم، وابستگی به داروها و آنتی بیوتیک ها، استفاده معمول از الکل یا مواد مخدر، آلاینده های محیطی و سطوح بالای استرس، سبب تولید رادیکال های آزاد می شود.
2. رادیکال آزاد چیست؟
رادیکال آزاد یعنی مولکول یا اتمهای ناپایداری که در لایه آخر یک الکترون جفت نشده داشته و به همین دلیل بسیار فعال و مخرب هستند و موجب اکسید شدن بدن می شوند.
3. آنتی اکسیدان چیست؟
آنتی اکسیدانت به معنی ضد اکسید شدن است. تمامی بیماری های مرتبط با فرسایش و پیری در بدن تحت اکسید شدن شناخته می شود و راه پیشگیری از آنها تقویت آنتی اکسیدان بدن است.
4. برخی از مواد غذایی آنتی اکسیدان را نام ببرید؟
بهترین منابع برای آنتی اکسیدان ها میوه ها و سبزی ها و گیاهان علفی (گیاهان سبز کوتاه قامت و داروئی) هستند. برخی موارد خوب آنها شامل:
-ذغال اخته
-تمشک
-سیب
-کلم بروکلی
-کلم
-اسفناج
-بادمجان
-حبوبات مانند لوبیای قرمز یا لوبیای سیاه
-چای سبز
-چای سیاه
-چای سفید
– شکلات تلخ
5. استرس اکسیداتیو چیست؟
وقتی میزان رادیکالهای آزاد در بدن بیش از آنتی اکسیدان ها باشد فشار اکسیدن شدن (استرس اکسیداتیو) رخ می دهد. میزان بالای استرس اکسیداتیو در بدن رابطه مستقیمی با بروز بیماری آلزایمر، سرطان و بیماری های قلبی ، آسم و دیگر بیماری ها دارد.
استرس اکسیداتیو یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در بین بزرگسالان می باشد. بدن ما از آنتی اکسیدان ها برای کاهش رادیکال های آزاد استفاده می کند و رژیم غذایی ابزار انجام این کار است.
6. مزایای آنتی اکسیدان ها چیست؟
پیری و بیماریهای مربوط به سن منعکس کننده ناتوانی دفاع آنتی اکسیدانی ما براي مقابله با فشار اکسید شدن در طول زمان است. خبر خوب این است که با سیستم دفاعی آنتی اکسیداني قوی، داشتن عمر طولانی و بدون بیماری ممکن است.
• کند شدن روند پیری در پوست، نسوج بدن، مفاصل، چشمها، قلب و مغز؛
• داشتن پوستی سالمتر، جوانتر و درخشانتر؛
• کاهش ریسک ابتلا به سرطان؛
• افزایش سمزدایی در بدن؛
• افزایش طول عمر؛
• جلوگیری از بیماریهای قلبی و سکته؛
• کاهش مشکلات شناختی مانند زوال عقل؛
• کاهش ریسک مشکلات چشمی مانند آبمروارید و بیماری ماکولا (macular degeneration) که موجب از بین رفتن شبکیهی چشم میشود؛
• همچنین آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از اکسیداسیون و فساد مواد غذایی به آنها افزوده میشوند.
7. عوارض آنتی اکسیدان ها چیست؟
• آنتی اکسیدان موجود در مواد غذایی محدودیت مصرف دارند.
• برخی از آنتی اکسیدان فقط برای قسمتی از بدن مفید هستند و شاید روی قسمت دیگر اثر منفی داشته باشند.
• آنتی اکسیدان ها همه جا خوب نیستند. همانطور که رادیکالهای آزاد همه جا بد نیستند. مثلا سلولهای سرطانی با استفاده از رادیکالهای آزاد می میرند.
8. قویترین آنتی اکسیدان های شناخته شده کدامند؟
کاروتنوئید ها
ویتامین ث
ویتامین ای
سلنیوم
فیتوکمیکال ها
آب هیدروژنه (آب غنی شده با هیدروژن)
9. چرا آب هیدروژنه قویترین آنتی اکسیدان شناخته شده است؟
زیرا آب غنی شده با هیدروژن:
• به صورت کاملا تخصصی و انتخابی عمل می کند.
• می تواند در تمامی بدن حتی سلولهای مغزی نفوذ کند.
• آنزیم های آنتی اکسیدان بدن و دیگر آنتی اکسیدان های طبیعی را شارژ می کند.
10. آیا سیستم آنتی اکسیدان و قلیایی بدن به هم مربوطند؟
بدن در شرایط قلیایی سالمتر است و دفاع آنتی اکسیدانی قویتری دارد. در مقابل اسیدی شدن بدن موجب اکسید شدن و تضعیف دفاع آنتی اکسیدانی بدن می گردد. ضمنا اغلب مواد غذایی قلیایی دارای خواص آنتی اکسیدانی نیز هستند.
11. pH چیست؟
درصد اسيديته و قليائيت آب را pH مي گوئيم. درجه pH از ۰ تا ۱۴ متغیر می باشد. اعداد بالای ۷ قلیایی (باز) و اعداد پایین ۷ اسیدی محسوب می گردند.۷ pH نیز خنثی نامیده می شود.
12. چرا بدن ما اسیدی می شود؟
غذایی که ما مصرف می کـنیم با اکسیژن ترکیب گردیده و انـرژی تـولید می کند امـا پـس ازسوختن، غذا تبدیل به یک پسـماند اسیدی شده و وارد جریان خون می گردد. این مواد زائد از طریق تعریق و ادرار دفع می گردند اما همیشه بدن قادر نیست تا با این افزایش اسید مقابله کند.
13. عوارض اسیدی شدن بدن چیست؟
تجمع سموم اسیدی در بافتهای بدن روند پیری را سرعت می بخشند. رسوب سموم اسیدی در بدن یا موجب مرگ سلولی و بروز بیماری های مزمن می شود و یا خطر بروز سرطان را افزایش می دهد.
14. pH طبیعی خون چقدر است؟
pH خون در حالت نرمال بايد حدود ۷.۴ باشد که کاهش اين ميزان تا ۷.۲۲ باعث بيهوشي و حتي مرگ مي شود. %۹۷ از غذاها و آشاميدني هايي که ما مي خوريم بازمانده هايي حاوي اکسيژن ، نيتروژن و کربن دارد که بدن را به حالت اسيدي در مي آورد.
15. راهکرد مبارزه با اسیدی شدن بدن چیست؟
دو راه حل طبيعي در بدن براي مبارزه با حالت اسیدی بدن وجود دارد :
۱.دفع اين مواد سمي که در صورت عدم تعادل با مواد قلیایی به از دست دادن کليه و کبد منجر مي شود.
۲.ذخيره سازي آنها که باعث توليد سلولهاي چربي در بدن مي گردد.
3. بهترین راه، استفاده از مواد غذایی قلیایی برای دفع راحت سموم اسیدی است.
16. تعادل اسیدی قلیایی چیست؟
نسبت ایده آل اسید به باز در خون میبایست ۲۰:۸۰ باشد. یعنی برای حفظ تعادل اسیدی قلیایی بدن بهتر است 80% مواد غذایی که می خوریم قلیایی و 20% آن اسیدی باشد.
17. مزایای رژیم قلیایی چیست؟
• بايد بدانيم که اگر بدني قليايي داشته باشيم کمتر مریض می شویم.
• خون اسيدي باعث رسوب عناصر سمي در سلولهاي چرب شده و باعث سکته و نارسايي قلبي و مغزي مي گردد.
• مواد غذایی قلیایی باعث کاهش قندخون مي شود، بر روي سلولهاي سرطاني تأثير مثبت داشته ، باعث جواني و شادابي شده و از روند پيري جلوگيري مي کند.
18. عوارض قلیایی شدن بیش از حد بدن چیست؟
همه مواد قلیایی برای بدن مفید نیستند. به جز کلسیم و منیزیم دیگر مواد قلیایی باید در حد متعادل مصرف شوند. در صورت مصرف بیش از حد تعادل اسیدی قلیایی بدن دچار نقص می گردد و در صورت مصرف بیش از حد مشکلات گوارشی ایجاد می شود.
19. ORP چیست؟
Oxidation Reduction Potential یا همان قدرت اکسیدکنندگی گفته میشود که یکی از عوامل اصلی تخریب در تمامی عناصر شناخته شده در طبیعت میباشد.هر چه ماده ای اکسید کننده تر باشد ORP آن بیشتر است.